Diensten

DATARECOVERY DIENSTEN

DIENSTEN

Onze diensten zijn volledig geconcentreerd op het gebied van datarecovery. Wanneer kunnen wij u van dienst zijn? Hieronder vindt u een paar voorbeelden::

  • Defecte harddisk – mechanish of electronish defect, slechte sectoren (meestal recoveren we de informatie in de slechte sectoren), enz.
  • Firmware probleem – de harddisk wordt niet gedetecteerd in het BIOS of wordt gedetecteerd als zijn factory alias (een ander model)
  • Software probleem – software corruptie van het filesysteem of de partitietabel waardoor sommige files of zelfs hele partities onbereikbaar worden
  • Blikseminslag, brand- of waterschade aan harde schijf of media
  • Virus besmetting
  • Menselijke fouten die tot dataverlies leiden zoals wissen van files of emails, formateren van de harddisk/partitie , enz.

Clean Room

Om uw datarecovery opdracht succesvol uit te voeren is het soms nodig om de harde schijf open te maken. Daar is een zgn. “Class 100 Clean Room” voor nodig. Doordat wij over een eigen Class 10 (beter dan Class 100) Clean Room beschikken, zijn wij in staat om mechanische problemen succesvol op te lossen.

Ons datarecovery proces:

Als u een opdracht bij ons wilt indienen dient u eerst uw harde schijf uit de PC te halen. Bel ons op +31 6 4523 1815 om uw situatie te overleggen. Download ons Onderzoeksformulier, vul het volledig in en zorg ervoor dat het ondertekend is. Verpak de harde schijf zorgvuldig en doe het Onderzoeksformulier in het doosje. Brengen van uw harde schijf zonder afspraak is binnen kantooruren altijd mogelijk. Zodra uw harde schijf ontvangen is wordt hij door ons onderzocht. Na onderzoek krijgt u van ons te horen of recovery van uw data mogelijk is en zo ja, hoeveel het precies zou kosten. Als u met onze offerte akkoord bent gaan we verder met de daadwerkelijke recovery van uw data. Als de gerecoverde data niet voldoende is (minder dan 80%) of het niet mogelijk is om data te recoveren dan geldt het “No Cure, No Pay” principe – u betaalt niets (m.u.v. eventuele toeslagen voor extra diensten of materiaalkosten). Als u in dit geval uw harde schijf terug wilt hebben dan dient u aan ons de transportkosten te vergoeden.

Tijdens het onderzoek en de daadwerkelijke recovery van uw gegevens zit uw harde schijf in een “read-only” mode, doordat het onmogelijk is om schade aan de disk te brengen. Wij schrijven uw harde schijf NOOIT over.

De afhandeling van uw opdracht duurt bij ons 2-5 werkdagen, afhankelijk van de drukte op het ogenblik. Als u meer dan één harde schijf hebt (RAID, SAN, NAS) dan kan het soms enkele dagen langer duren.

Bij een spoedopdracht duurt de afhandeling meestal minder dan 24 uur. Als u meer dan één harde schijf hebt (RAID, SAN, NAS) dan kan het soms nog een dag langer duren. Spoed afhandeling is echter niet altijd mogelijk, informeer telefonisch naar de mogelijkheden.

Onderzoeks
formulier
Algemene
Voorwaarden